Bli månadsgivare

CUPCAKES - SAFFRAN OCH KOKOS

 
 
Till julafton så slängde jag ihop några cupcakes. Men saffran och kokos. Slängde på frosting på morgonen innan julfirandet. Och passande nog så hade jag fått glitter av Sarah!
 
Alltså, ätbart glitter som man har på cupcakes. Så jäkla passande :D
 
Så jag garnerade med kokosflingor, en liten limeklyfta och silver :)
 
Goda var dom också!
Leila kan man alltid lita på :)
 
 
 
 
 

Kokos och saffrans cupcakes

3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g (1 påse) apotekets saffran
1 dl vispgrädde
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl kokosflingor
1 msk ljus rom
 
Lime frostning: 
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphia ost
Skal av 1 lime
Hyvlad kokos, röda vinbär och hallon till garnering
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret tillsammans med saffran och låt koka upp. Häl i vispgrädde och blanda med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kokosflingor och vänd försiktigt ner i smeten. Smaksätt smeten med rom.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Lime frosting:

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt. 
Smaksätt med rivet limeskal.
Bred eller spritsa ut frostingen på avsvalnade cupcakes.
Garnera med hyvlad kokos, vinbär och hallon.